Един фантастично вкусен домашен чийзкейк. Десерт, който не бихме пропуснали. В основата на тази рецепта е автентичния, неподправен вкус на класическият чийзкейк, лъхащ на ванила и уют. Думите са излишни и затова директно пристъпвам към представяне на рецептата.
Продукти:
250 г бисквити
80 г масло
1 кг крема сирене
200 г захар
8г царевично нишесте
5 яйца /стайна температура/
240г заквасена сметана
ванилов екстракт
кората на 1 лимон
щипка сол
Начин на приготвяне:
Натрошават
се бисквитите и се смесват с маслото. Сместа се изсипва във форма 26 см като се притиска с лъжица или чаша.
Пече се около
15 мин. на 180 градуса. Оставя се да изстине. През това време
разбиваме крема сиренето, прибавяме захарта /използвах тъмна нерафинирана захар/ , нишестето и солта. Към
добре разбитата , кремообразна смес добавяме яйцата едно по едно,
лимоновите корички, ванилията и накрая сметаната.
Готовата смес се изсипва върху блата и се пече на 150 градуса между 45-55мин. Оставя се за един час на изгасена фурна. След като извадим чийзкейка от фурната, оставяме да изстине напълно на стайна температура.
Готовата смес се изсипва върху блата и се пече на 150 градуса между 45-55мин. Оставя се за един час на изгасена фурна. След като извадим чийзкейка от фурната, оставяме да изстине напълно на стайна температура.
Оставяме за една нощ в хладилник.
Украсяваме с малини и поръсваме с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар