вторник, юни 06, 2017

BISCUIT CAKE with cherries / Бисквитена торта с череши


Бисквитени торти



Това е- бисквитените торти си остават моя страст и не мога да се спра да ги правя! Много пъти дори забравям какво съм сложила, защото не съм записала рецептата, но сякаш всяка следваща става все по-вкусна.


Наистина много вкусна и въпреки, че е калорийна бомба, едва ли може някой да и устои. И преди отново да съм забравила съставките, пристъпвам към рецептата.


Продукти:


бисквити петит бьор
500г маскарпоне
200г сметана
200г сирене Филаделфия
400г бял шоколад
Нутела
череши
хладко кафе с ром
8 какаови бисквити

Така, както при бисквитената торта с бял шоколад , бисквитената торта с плодове и тортата с ябълки и канела , така и при тази нареждаме първо бисквити, но този път накисваме в горчиво хладко кафе с ром.


Крема се приготвя, като първо разбиваме сметаната и добавяме маскарпонето и 200г бял шоколад. Разбъркваме, колкото да се размесят и прибавяме почистените от костилки и нарязани на две пресни череши. Слагаме обилно от крема върху бисквитите.


Върху крема наръсваме 4 натрошени какаови бисквити и нутела.


Редуваме в същият ред отново бисквити с кафе и ром, обилно крем и натрошени какаови бисквити и нутела, докато свърши крема.
Следва последен ред бисквити, а върху тях смесените крема сирене с бял шоколад. Смесих сиренето Филаделфия и бял шоколад в купата от крема с маскарпоне, където все още се усеща аромата на свежи череши. 
За тази торта използвах голяма форма 26-30см за торта с ринг.


Оставяме в хладилник да почива и започваме с шоколадовата глазура.


Шоколадова глазура:

100г шоколад
100г течна сметана

Затопляме сметаната и като тръгне да завира сваляме от котлона. Разтапяме парченцата шоколад в горещата сметана и оставяме да поизстине.


Заливаме тортата и отново оставяме в хладилник. Украсяваме по желание. Добре е тортата да е престояла в хладилник поне 10-12 часа минимум преди консумация.












Няма коментари:

Публикуване на коментар