Translate

неделя, септември 24, 2017

CAKE AUTUMN FLOWERS / Торта ЕСЕННИ ЦВЕТЯ



Днес е рожденият ден на много близка моя приятелка и затова исках моята торта да бъде радост за всички нейни сетива.


Приятелката ми Христина обича здравословна кухня и реших, че трябва да се съобразя с този факт. Използвах нерафинирана захар, а вместо захарни цветя избрах свежи хризантеми. Разбира се, цветята ги купих от място, което познавам добре и ги подложих на сериозна баня;)


Златните капки се получават много лесно. Първо напръскваме с вода, с пулверизатор цветята.
После напръскваме и със златен прах върху цветята като не пропускаме капките вода.


За основа на тортата си избрах съвсем простичък, но вкусен вариант. Реших да е на 3 етажа, обикновени блатове и крем от маскарпоне между тях. Рецепта за блатовете тук


За триетажната торта използвах следните продукти:

1 кг маскарпоне
300 г сметана
200 г бял шоколад
400 г ванилов крем

Задължително за този тип блат, пласта от крем трябва да е по-дебел. Не е нужно да се сиропира,  тъй като дебелият пласт от маскарпоне попива в блатовете, но разбира се тортата трябва да престои една нощ или 12 часа поне.


След като блатовете с крем са престояли идва най-интересната част, а именно украсата. Използвала съм хризантеми и смокини. Комбинацията е възхитителна и с дъх на есен.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Хриси и нека да е все така прекрасна, както тази невероятна торта!








 

Няма коментари:

Публикуване на коментар