Translate

неделя, юли 02, 2017

MINION CAKE / Торта миньон


ЧЕСТИТ РОЖДЕН на КРИСТОФЪР


Изключително съм щастлива, че приятелката ми Мел, която е ценител на здравословната храна и често готвим заедно пожела да направя торта за рожденият ден на нейният чаровен син.
Но още по-щастлива станах, когато видях усмивките на децата и усетих удоволствието, което им достави моят захарен миньон.


Днес няма да пиша стъпка по стъпка как се прави самата торта, защото, за да се получи наистина трябва да имаме не само основа, но и опит в тази дейност.

Но ще си позволя все пак да дам няколко съвета и насоки.

Първо задължително условие е, че блатовете трябва да са Victoria sponge. Те са най-устойчиви, когато работим с фондан.


Не е добре да се сиропират блатовете. Препоръчвам, ако искате сиропирани блатове или не използвайте фондан или пък си позволете минимално количество.

Задължително си изпечете малко по-голям размер, тъй като после се режат краищата на тортата, за да се оформи. Останалите парчета не хвърляйте, а какво може да се направи с тях, вижте тук.

Помнете, че някои от детайли от фондан трябва да си приготвите 1-2 дни преди това.


Разточвайте върху напудрен с пудра захар плот със силиконова точилка.


Хубаво е да имате предварително разпечатана снимка в реален размер на това, което желаете да направите.


Оформените блатове е добре да намажете с маслен крем. Друг крем лично аз не препоръчвам. Аз си го правя сама като разбивам масло (в случая 250г масло) минимум 5 минути. После добавих 400г пудра захар и 2 с.л. прясно мляко.

Помагайте си за размерите на отделните детайли със снимката, която вече имате с реален размер.

В днешно време сме щастливи, че имаме информация и достъп до различни клипове с указания, но помнете, че те както помагат, така и могат да ни подведат. Изглежда лесно и бързо, но повярвайте, не е така. Аз си помогнах за моята торта с клип, който гледах много пъти, помогна ми, но и ме убеди, че не е толкова лесно, хехехе. Затова и започнах с думите, че ако нямате нужният опит, по-добре първо да научите стъпка по стъпка тънкостите и тогава да се захванете. За тази торта например клипчетата показват едно бързо майсторене, а всъщност отнема 3 дни.


Иначе, поне за мен удоволствието е пълно и съм наистина щастлива!


Винаги помнете, че дори и да объркате има начини да се поправят, а и може точно те да са красотата на творенията ви.


А най-голямото удоволствие идва накрая, когато останат само празни чинии и тортата е в стомахчетата на щастливите деца и техните родители, разбира се, хехехе. Изпитах и това удоволствие. Мислех, че тортата е много, с цели 4 блата, захарен фондан и шоколадов крем, нооо...


След сладкото похапване, нека отново да пожелая на Кристофър да е здрав, усмихнат и с щастливо детство!


Източници:







Няма коментари:

Публикуване на коментар