сряда, януари 18, 2017

RAW CAKE WITH RASPBERRIES / Сурова торта с малини



Първата ми сурова торта без захар е вече факт. Бях малко скептична, поради факта, че не съм веган, но свежият вкус ме накара да се влюбя в този вид торти. 
Прочетох доста материал за суровите торти, принципа на сглобяване и т.н. 
Разбира се, по-лесно се получава, когато използваме наши любими продукти. Така направих и аз. Любим мой плод са малините и затова наблегнах точно на тях.


Продукти за първи блат:

200г кашу
200г фурми
3суп. лъж. какаово масло /може да се замени и с кокосово/
1/4 ч. л. морска сол
1 банан

Продукти за втори и трети блат:

200г бадемово брашно
3суп. лъж. кокосово масло
3суп. лъж. мед
1 голям лимон или 2 малки
ванилия
150г малини

Слагаме в кухненски робот кашуто,което е било накиснато 1 нощ във вода. Фурмите поне 4 часа трябва да са били накиснати също във вода и после се бели кората им и премахваме костилките. Прибавяме ги към ядките. Слагаме разтопеното какаово масло и солта и блендираме до  смес, подходяща за оформяне на топки.

 


Готовата смес слагаме във форма за торта 17 см. Оформяме с лъжичка.


Поставяме в хладилник, докато правим следващата смес.
Отново в кухненски робот смесваме всички продукти без малините.
2/3 от сместа слагаме върху първият блат. Заглаждаме пак с лъжичка.


Останалата 1/3 смесваме с малините и рабъркваме отново. Полученото слагаме най-отгоре във формата.


Украсяваме с кокосови стърготини и оставяме в хладилник поне за 30 мин.


Нямах търпение да пробвам какво се е получило, но е нужно време да стегнат пластовете.
След тази торта със сигурност ще продължа с интерес да експериментирам със сурови продукти.











Няма коментари:

Публикуване на коментар