понеделник, януари 16, 2017

CHEESE BALLS / Топки със сирене


Не помня кога за първи път направих тези солени топки със сирене и грозде. Вече няколко години те присъстват на моята трапеза, когато посрещам гости и са предпочитано предястие.
Солено-сладката комбинация между сирене и бяло грозде и тук, в тази рецепта е успешна.

Продукти:

около 30-40 зърна бяло грозде
150г краве сирене /получава се добре и с овче сирене/
  50г синьо сирене
1 суп. лъжица заквасена сметана
200г сурови орехи /може да замените и с други ядки/


Смесваме двата вида сирене. Прибавяме сметаната.
Орехите се смилат на ситно.
Гроздето се овалва в ядките и се слагат в хладилник, за да стегнат.



Няма коментари:

Публикуване на коментар