Translate

събота, февруари 04, 2017

CAKE BALLS / Торта с бисквитени топки





Направих тази торта с много любов за моя мъж за рождения му ден. Съобразена е изцяло с неговия вкус. Тъй като не обича сметанов крем, нито пък шоколадов или какъвто и да е друг крем. Съчетах любимите му бисквитени топки с обикновен блат за торта.


   

Бисквитени топки:

1 пакет бисквити ( 250г )
50 г масло
стафиди ( предварително накиснати в ром )
сладко или парченца сушени плодове
2 с.л. какао
около 100 мл прясно мляко
кокосови стърготини


Обожавам бисквитените топки, защото няма точна рецепта за тях и винаги се получават вкусни. Основните съставки са бисквити, масло, какао и прясно мляко, което да свърже съставките, така че да се оформят лесно топките. Останалите продукти като ядки, сушени плодове, сладко са вкусно допълнение. За по лесно оформяне на топките мокрим ръцете си. Накрая овалваме с кокосови стърготини.


Блат 20 см

4 яйца
150г захар
200 мл олио
200 мл прясно мляко 
300г пресято брашно
1с. л. ванилов екстракт
бакпулвер



Яйцата със захарта се разбиват много добре ( 8-10 мин. с миксер). Добавя се на тънка струйка олиото, а след него и сметаната. Следва да прибавим пресятото брашно с бакпулвера. Най-добре е да разбъркваме брашното с шпатула, за да не спадне сместа. Накрая слагаме и ванилията. Печем на 160 градуса за 45-50 мин. Оставяме готовият блат да поизстине върху решетка. След като е изстинал добре започваме с украсата.



Използваме пръчка, която забиваме в блата, за да закрепим бисквитените топки като кула. Където е нужно си помагаме с клечки за зъби за устойчивост на топките. Отстрани нареждаме ягоди или други плодове.



Няма коментари:

Публикуване на коментар