петък, април 07, 2017

WALNUT CAKE "SPRING'' / Орехова торта "Пролет"



Торта, която завладява с неустоим вкус и те кара да искаш още.


Тази орехова торта с маскарпоне крем е толкова вкусна, че думите са излишни и е най-добре да пристъпя към рецептата,

Продукти:

4 яйца разбити
200г меко масло
200г кафява захар
200г брашно
2ч.л. бакпулвер
120г орехи

Ingredients / Продукти за блатовете

Маскарпоне крем: 

300г маскарпоне
200г заквасена сметана
4 с.л. пудра захар

 
Violets and walnuts / За украса теменужки и орехи.

Включваме фурната на 180 градуса. Приготвяме две тавички с 20 см диаметър с хартия за печене.


Мекото масло и захарта се разбиват на крем. Прибавят се постепенно яйцата и се разбива отново. Пресяваме брашното с бакпулвера и разбъркваме с метална лъжица. Накрая добавяме едросмляните на парченца орехи и отново разбъркваме. 



Разделяме сместа на две и печем отделно два блата за около 20-25 минути.

Слагаме изпечените блатове върху решетка и оставяме да поизстинат.
Следва да направим маскарпоне крема. Разбиваме сметаната със захарта и прибавяме към маскарпонето. Разбиваме отново, но не много, а само колкото да се смесят сметаната и маскарпонето.

Mascarpone cream / Маскарпоне крем

Намазваме първия блат с крема, а върху него намазваме със сладко от боровинки.


Слепваме с втория блат като сандвич и намазваме отстрани и отгоре с крема.


Украсяваме с орехи и ядливи теменужки.

Edible flower / Ядливи цветя



1 коментар: