Translate

четвъртък, август 03, 2017

BISCUIT CAKE with strawberries

 

Бисквитени торти



Стана си традиция, когато приятелите ми идват на гости да ги питам предварително какъв десерт искат. Естествено, не се изненадах, когато си пожелаха и този път бисквитена торта.





Предната бисквитена торта бе с череши, тъй като бе сезона на черешите. Сега реших, че тортата ще е с ягодов вкус. 
Е, запасих се с ягоди, шоколад и усмивка и започнах.

Продукти:


обикновени бисквити
8 какаови бисквити
500г маскарпоне
200г сметана 30%
2-3 с.л. нутела 
ягоди

за глазурата:
100г сметана
100 мл течна сметана
 
Разбиваме добре сметаната и към нея добавяме маскарпонето и нутела вместо захар. Можем да си направим домашна нутела и да използваме нея за крема. Накрая добавяме и ягодите към сместа.

 

Обичам да използвам ринг, за да бъде тортата с кръгла форма.
Както и при другите бисквитени торти започваме с ред бисквити. В случая реших да се топят в кафе с марсала. Следва ред крем и ред натрошени какаови бисквити. 


Продължава се, докато свършат продуктите. 


Може да се сложат ядки или стафиди между редовете. 


Отгоре правим шоколадова глазура, както при бисквитената торта с череши.
Заливаме тортата с глазурата, украсяваме с ягоди и оставяме поне за една нощ в хладилник.


Отстрани по желание може да украсим например с бадеми или кокос.


Бисквитената торта е винаги добър избор за красив завършек на перфектната вечеря.


Няма коментари:

Публикуване на коментар