събота, януари 23, 2021

Ferrero rocher cake / Торта "Фереро Роше"




   За първи път направих торта Фереро Роше преди повече от три години. Рецептата, разбира се не е моя, а от нета. С удоволствие я пиша и аз в моя блог, защото заема голяма част от моя вкусен свят.

Продукти:

Блат:

5 яйца
7 с.л. Захар
2 с.л. Какао
2 с.л. Брашно
2 ч.л. Бакпулвер 
200 г смлени лешници

Крем:
200 г меко масло
200 г шоколад
5-6 с.л. Нутела
3 големи обикновени вафли “Боровец” 

1. Запичат се лешниците 15 Мин на 150 градуса.  Може да си отделим няколко лешника за украса.



2. Яйцата със захарта се бият 5-6 Мин много добре с миксер.




3. Постепенно се добавя сухата смес: брашно, бакпулвер и какао. Задължително трябва да е минало през сито и вече се разбърква без миксер. 



4. Добавят се на части лешниците, които са смлени на ситно.
5. Разделя се в две форми по 20см и  се пече по средата  на фурната 30 Мин на 180 градуса.
6. Като се изпекат се оставят да поизстинат и се режат по средата. Получават се 4 блата.

Крем:
1. Маслото се бие поне 5 Мин , а шоколада се разтопява на водна баня внимателно.
2. Постепенно се прибавя леко изстиналия шоколад към маслото. Трябва да е поизстинал, за да не се разтопи маслото. 
3. Нутелата се добавя лъжичка по лъжичка.
4. Накрая добавяме и начупените вафли на ситно. Вместо вафли може да се използват и пурички.


Сглобяване:
Редят се блат, крем, блат, крем и така докато свършат. 
Отгоре и отстрани също се маже тортата. Украсила съм с оригинални бонбони Фереро Роше.





Разкошна торта, нали?! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар