петък, януари 08, 2021

Безглутенов десерт

 

Десерт от елда и бадемово брашно



Новата 2021 г дойде и не само тя.😁 Качването на кантара показа и наличие на излишни килограми. Реших, че нещо трябва да огранича и променя. Да, но без сладко немога и затова си спретнах безглутенов, веган десерт. Бях с резерви към резултата, но съм доволна. Вече имах не само ниско въглехидратен, но и здравословен десерт.


Продукти:


4 средни по размер моркова
1 ябълка
сокът на 1/2 лимон
1/4 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. бадемово брашно
1 ч.ч. брашно от елда
3 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
3-4 с.л. агаве (мед)
5 с.л. кокосово масло
1/2 ч.ч. мляко 
щипка сол

1.Включваме печката на 180 градуса.
2. Настъргваме морковите и ябълката в купа.




3. Добавят се сока от лимона, кокосовото масло, стафидите (моите бяха накиснати в ром), двата вида брашно, бакпулвер, сол, канела, агаве и млякото. Ако държите да е веган десерта ви, можете да използвате соево мляко.




4. Разбъркваме добре.
5. Намасляваме дъното на кръгла форма с падащо дъно.
6. Сместта се изсипва във формата и се заглажда леко, за да се изравни.
7. Пече се на 180 градуса за около 45-50 Мин.


8. Добър апетит.







Няма коментари:

Публикуване на коментар