неделя, септември 29, 2019

Свински ребра


Ястие

Свински ребра на фурна със зеленчуци

 


Марината за ребрата:

1 кг свински ребра
50 мл червено вино
2 с.л. соев сос
1 с.л. чили сос
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. мед
1 ч.л. зехтин
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
 сол

Смесваме всички съставки и разбъркваме добре.


Завиваме с прозрачно фолио и оставяме в хладилник поне два часа. 


Слагаме ребрата върху скара, а в тавичката наливаме вода. Печем около 40-45 мин. на силна фурна.


 Сервираме със задушени зеленчуци на тиган.


 Нарязваме 1 чушка, 1 морков, малка тиквичка и връзка пресен лук. Слагаме сол и черен пипер на вкус. Задушаваме за кратко.


Разбира се, има изключително много рецепти за приготвяне на ребра, но днес съм си избрала лесен и вкусен вариант. Препоръчвам да сервирате с чаша червено вино. Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар