Шоколадова торта с маскарпоне крем, която направих за 18-ия рожден ден на племенника ми.
Продукти за 26 см форма:
7 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао
ванилов екстракт
Маскарпоне крем:
250г маскарпоне
200г сметана с 30% масленост
4 с.л. пудра захар
Глазура:
150г течна сметана
150г натурален шоколад
Първо се разделят белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, а жълтъците също се разбиват много добре със захарта.
Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват със сито и внимателно се прибавят към яйчената смес, като се бърка до хомогенност. Накрая добавяме и ванилията.
Готовата смес изливаме във 26 см форма с хартия за печене.
Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Проверяваме с клечка за зъби за сигурен резултат.
Не вадим веднага формата от фурната , за да не спадне блата за тортата.
След като е изстинал блатът, разрязваме с остър нож или конец.
Намазваме със сладко от малини или друго по желание.
Върху сладкото намазваме крема от маскарпоне, който се прави като разбъркваме с миксер сметаната с маскарпонето и пудрата захар.
Идва ред и на глазурата. Първо загряваме течната сметана , сваляме от котлона и добавяме парченцата шоколад. Бъркаме до еднородност.
Източници: www.zvezdev.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар