Translate

четвъртък, април 27, 2017

CHOCOLATE AND MASCARPONE CAKE / Шоколадова торта с маскарпоне



Шоколадова торта с маскарпоне крем, която направих за 18-ия рожден ден на племенника ми.

Продукти за 26 см форма:


7 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао 
ванилов екстракт


Маскарпоне крем:

250г маскарпоне
200г сметана с 30% масленост
4 с.л. пудра захар

Глазура: 

150г течна сметана
150г натурален шоколад

Първо се разделят белтъците от жълтъците.


Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, а жълтъците също се разбиват много добре със захарта.


Много внимателно се смесват двете смеси като не се бърка с миксер, за да не спадне сместа.


Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват със сито и внимателно се прибавят към яйчената смес, като се бърка до хомогенност. Накрая добавяме и ванилията.


Готовата смес изливаме във 26 см форма с хартия за печене.


Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Проверяваме с клечка за зъби за сигурен резултат.


Не вадим веднага формата от фурната , за да не спадне блата за тортата.


След като е изстинал блатът, разрязваме с остър нож или конец. 
Намазваме със сладко от малини или друго по желание.


Върху сладкото намазваме крема от маскарпоне, който се прави като разбъркваме с миксер сметаната с маскарпонето и пудрата захар.


Идва ред и на глазурата. Първо загряваме течната сметана , сваляме от котлона и добавяме парченцата шоколад. Бъркаме до еднородност.

Източници: www.zvezdev.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар