Започнах да правя този сандвич някъде през 90-те, а може би и по-рано. Казвахме му Боцмански сандвич. Незнам откъде му идва името , нито защо се казва така, но е изключително подходящ за закуска.
Продукти:
1 филия хляб /аз предпочитам черен/
1 яйце
1 тънко парче шунка
кашкавал
зеленчуци по избор
Правим дупка по средата на филията, колкото яйце.
В загрят тиган с малко олио слагаме филията и малкото парченце хляб.
Счупваме едно яйце в дупката в хляба и пържим от двете страни. Пържим според зависи как обичаме яйцето.
Аз предпочитам по-рохко и затова пържа съвсем кратко филийката. Вадим върху салфетка, за да попие олиото и да не е мазен сандвича.
Отгоре слагаме парче кашкавал и шунка. Отстрани прибавяме малко свежи заленчуци. По избор може да овкусим със сос или малко лютеница. В случая съм сложила чери доматчета, краставичка и див лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар