Тriple chocolate mousse with blueberries
Троен шоколадов мус със свежи боровинки. Вкусен десерт от първата до последна хапка.Продукти:
100г бял шоколад
100г млечен шоколад
100г тъмен шоколад
3 яйца
2 жълтъка
500мл течна сметана
50г захар
2 с. л. пудра захар за сметановата смес
пресни боровинки
Темперираме шоколадите.
Разбиваме добре захарта с яйцата между 6-8 минути на водна баня на тих огън.
Разбиваме и сметаната с пудрата захар.
Смесваме много внимателно яйчената и сметанова смес с шпатула като бъркаме бавно в една посока, за да не спадне сместа.
Разделяме на три части.
Към първата част слагаме белият шоколад и бъркаме до хомогенност. Оставяме във фризера за 20 мин. Същото се прави и с млечния и тъмен шоколад.
Върху стегналия, бял пласт слагаме боровинките.
Върху тях прибавяме сместа с млечен шоколад. Поставяме отново за 20 мин във фризера.
Най-отгоре е тъмният шоколадов мус. Украсяваме и оставяме да стои в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар