Translate

сряда, февруари 08, 2017

BISCUIT CAKE with fruits / Бисквитена торта


Бисквитени торти



Обикновено бисквитената торта се възприема като вкусният десерт у дома или за гости. Определено не съм съгласна с този извод и показвам красив вариант за торта за рожден ден.
В случая се спрях на бисквитена торта с крем от маскарпоне и крем ванилия.


Продукти:


пакет и половина чаени бисквити 
8 какаови бисквити
1ч.ч. прясно мляко
малко ром
стафиди, накиснати предварително в ром


Крем:

500г маскарпоне
500г крем ванилия
4 с. л. пудра захар

1. Първо си приготвяме крема от равни количества маскарпоне и крем ванилия. Смесваме ги със захарта и бъркаме леко до еднородна смес.

2. В кръгла тавичка с 24см с падащо дъно нареждаме от чаените бисквити, топнати за кратко в сместа от мляко с ром. Формата на бисквитите не е от значение. 

3. Върху бисквитите намазваме 1/3 от крема.


4. Натрошаваме 4 какаови бисквити и ги наръсваме върху крема. Слагаме и малко стафиди с натрошените какаови бисквити. По желание може да добавим и няколко ивици течен шоколад.

5. Повтаряме процедурата с ред чаени бисквити, ред крем, ред натрошени какаови бисквити със стафиди. Редим до свършване на продуктите.

6. Завършваме отгоре с крем и украсяваме с плодове.

7. Оставяме в хладилник за едно денонощие.

Отстрани можем да наредим за украса бишкоти или друго по желание и импровизация.     



Няма коментари:

Публикуване на коментар