Ееех, много исках тази торта да стане с перфектната огледална глазура. Да, може да се получи и още по-добре, но аз съм доволна от резултата. Публикувах нарочно първия ми опит, за да покажа ,че не е трудно. Много от готвачите ( професионални и непрофесионални ) преди да публикуват тренират усилено, а аз не търся това. Искам да показвам естественото развитие на всичко, дори и на грешките.
Изпалзвах пандишпанов блат, но на него няма да се спирам. Ще отдам значение само на това, че той трябва да е добре изстинал.
Продукти за глазура за торта 26см:
20г желатин на прах
120г вода
300г глюкоза
300г захар
150г вода
200г кондензирано мляко
300г тъмен шоколад
В случая моят блат е 18 см и аз съм намалила наполовина продуктите.
Използвах скара за печене, която е в голяма тавичка, за да не се цапа. Върху скарата съм сложила обърната купа и върху нея изстиналия блат.
Първо разтваряме желатина в 120г гореща вода и оставяме да чака.
Загряваме 150г вода с глюкозата и захарта.
Варим, докато захарта се стопи.
Маха се от котлона и се добавя желатина.
Следва да добавим кондензираното мляко.
Накрая изсипваме върху шоколада, но задължително трябва да внимаваме да не се получат мехурчета. Прецеждаме. Използваме на 35 градуса Целзий.
Заливаме навсякъде по блата отгоре.
Ефекта на огледалото е наистина поразителен и не е трудно да се получи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар