Translate

вторник, февруари 14, 2017

CAKE LOVE AND WINE / Торта любов и вино




Свети Валентин или Трифон Зарезан? От няколко години в България се разделят на любители на сърчица и любители на виното. Според мен всеки прави своя избор. Аз предпочитам Трифон Зарезан, като по-нашенски празник, но и валентинките са толкова изкушаващи! Затова избора ми за торта в този ден е подчинен и на двата празника.

Продукти за блата:

5 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1/2 каф.чаша олио
1/2 каф.чаша течна сметана
ванилия


Разбиваме много добре яйцата със захарта. Към тях прибавяме олиото на тънка струйка, а след това и сметаната.  Накрая добавяме пресятото брашно и ванилията. Бъркаме до хомогенност.
Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тавичка фъф формата на сърце. Ако искаме да постигнем зебра ефект разделяме сместа на две и в едната прибавяме какао.


Започваме с помощта на супена лъжица да слагаме като редуваме смесите.


Зебра ефектът е добър избор за основа на всяка торта.


Слагаме формата в загрята на 180 градуса фурна за около 40 мин.


Оставяме изпеченият блат да изстине.

Глазура:


100 г натурален шоколад
100г течна сметана

Загряваме сметаната и махаме от котлона. Прибавяме натрошеният шоколад и бъркаме, докато се получи еднородна смес. Заливаме с глазурата и декорираме  тортата. За да получа декорация с чаша от вино използвах обърнат мъфин. Обгръщам една част с червено захарно тесто и накрая се забива добре чаша от вино.


При разрез се вижда зебра ефекта.













Няма коментари:

Публикуване на коментар