Днес се спрях на предизвикателната мраморна огледална торта. След успешната шоколадова огледална торта, реших че е наред и мраморната.
Заложих на бял шоколад с розово- любимият цвят на дъщеря ми. Чийзкейк с розова, мраморна глазура предизвика моят интерес. Рецептата за чийзкейк може да намерите тук . Разбира се, вие може да си изберете за основа друг вариант. Но да пристъпим към тази прекрасна мраморна глазура.
Продукти за глазурата за торта 18см:
10г желатин на прах
60г вода
140г глюкоза
140г захар
150г вода
100г кондензирано мляко
150г бял шоколад
няколко капки безвредна, натурална боя, подходяща за храни
Първо в 60 г гореща вода разтваряме желатина и оставяме настрана.
Загряваме 150г вода и прибавяме захарта и глюкозата.
Когато захарта и глюкозата се разтворят дърпаме от котлона и добавяме желатина. Разбъркваме добре.
Следва да прибавим кондензираното мляко, като отново бъркаме до еднородна смес.
Прибавяме към белия темпериран шоколад, като внимаваме да няма мехурчета. Разделяме на две и към едната смес добавяме малко безвредна, хранителна боя в желан цвят.
За изливане на глазурата използвам скара за печене, която е в голяма тавичка, за да не се цапа. Върху скарата съм сложила обърната купа и върху нея чийзкейка.
Заливаме с двете смеси отгоре. Единият вариант е едновременно, а другият веднага след едната смес бързо правим няколко ивици. Аз използвам вторият и се получава невероятен мраморен ефект.
Украсяваме например с кокосови стърготини и бонбонки.
Можем да добавим и пресни или сушени плодчета.
няколко капки безвредна, натурална боя, подходяща за храни
Първо в 60 г гореща вода разтваряме желатина и оставяме настрана.
Загряваме 150г вода и прибавяме захарта и глюкозата.
Когато захарта и глюкозата се разтворят дърпаме от котлона и добавяме желатина. Разбъркваме добре.
Следва да прибавим кондензираното мляко, като отново бъркаме до еднородна смес.
Прибавяме към белия темпериран шоколад, като внимаваме да няма мехурчета. Разделяме на две и към едната смес добавяме малко безвредна, хранителна боя в желан цвят.
За изливане на глазурата използвам скара за печене, която е в голяма тавичка, за да не се цапа. Върху скарата съм сложила обърната купа и върху нея чийзкейка.
Заливаме с двете смеси отгоре. Единият вариант е едновременно, а другият веднага след едната смес бързо правим няколко ивици. Аз използвам вторият и се получава невероятен мраморен ефект.
Украсяваме например с кокосови стърготини и бонбонки.
Можем да добавим и пресни или сушени плодчета.
много добре
ОтговорИзтриванестрахотно,брава
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
Изтриване