Translate

неделя, февруари 12, 2017

FLUFFY CAKE DOUGH / Пухкав блат за торта



Подходящ за 3Д торти.

Продукти 16см:

3 яйца
3/4 ч.ч. захар
1 1/2ч.ч. брашно
30мл олио
30мл прясно мляко  или вода
ванилия
бакпулвер

Продукти 20см:

5 яйца
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
50мл олио
50мл прясно мляко или вода
1ч.л. бакпулвер
ванилия

Разбиваме яйцата със захарта за 8-10минути, докато се получи пухкава смес. След това към сместа постепенно и при непрекъснато разбиване се добавят олиото на тънка струйка, пресятото брашно и водата. Накрая слагаме ванилията и бакпулверът. След това в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка се изсипва светлата смес сместа. Блатът се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече 10 минути при тази висока температура, а след това фурната се намалява до 180 градуса. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар