Translate

неделя, февруари 12, 2017

PHILADELPHIA CHEESECAKE / Филаделфия чийзкейк



Обичам чийзкейк и често правя.  Използвам винаги крем сирене Филаделфия, заради мекия и специфичен вкус. Вдъхновена от този вкус представям моят класически чийзкейк.
Лесено, бързо и вкусно.

Източник:  https://www.philadelphia.co.uk/

Продукти 20см:

150г бисквити
50г масло
280г крем сирене Филаделфия
200г заквасена сметана
1 кен (400г ) кондензирано мляко
2 с.л пудра захар
сокът на 1 лимон 
1 шушулка ванилия



Първо си приготвяме блата от бисквити и масло. Бисквитите се натрошават и към тях се прибавя разтопеното масло.


Сместа изсипваме във формата и с помощта на лъжица оформяме добре блата.


Единият вариант е да оставите за известно време в хладилник, но аз обичам хрупкав блат и затова пека за около 10 мин в загрята на 180 градуса фурна.
Оставяме да поизстине и започваме пълнежа. Смесваме сиренето, сметаната и пудрата захар и разбъркваме добре. Прибавяме кондензираното мляко, изстискания лимон и ванилията. 


Разбъркваме добре и изсипваме върху бисквитения блат. Оставяме във фризера за минимум 4 часа.




Този чийзкейк е от рода на замразените торти и затова препоръчвам да не се държи извън хладилник.





Няма коментари:

Публикуване на коментар