Обичам чийзкейк и често правя. Използвам винаги крем сирене Филаделфия, заради мекия и специфичен вкус. Вдъхновена от този вкус представям моят класически чийзкейк.
Лесено, бързо и вкусно.
Източник: https://www.philadelphia.co.uk/
Продукти 20см:
150г бисквити
50г масло
280г крем сирене Филаделфия
200г заквасена сметана
1 кен (400г ) кондензирано мляко
2 с.л пудра захар
сокът на 1 лимон
1 шушулка ванилия
Първо си приготвяме блата от бисквити и масло. Бисквитите се натрошават и към тях се прибавя разтопеното масло.
Сместа изсипваме във формата и с помощта на лъжица оформяме добре блата.
Единият вариант е да оставите за известно време в хладилник, но аз обичам хрупкав блат и затова пека за около 10 мин в загрята на 180 градуса фурна.
Оставяме да поизстине и започваме пълнежа. Смесваме сиренето, сметаната и пудрата захар и разбъркваме добре. Прибавяме кондензираното мляко, изстискания лимон и ванилията.
Разбъркваме добре и изсипваме върху бисквитения блат. Оставяме във фризера за минимум 4 часа.
Този чийзкейк е от рода на замразените торти и затова препоръчвам да не се държи извън хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар