четвъртък, юли 13, 2017

CHERRY HAZELNUT MUFFINS / Черешови мъфини с лешници



       Вече съм представяла рецепта за черешови мъфини с орехови ядки, а  сега ще покажа с лешникови ядки. Рецептата е подобна, но не съвсем.


В този период на годината у дома  черешовият мъфин е предпочитан десерт и закуска.

Продукти:

1 яйце
1 1/2 ч.ч. брашно
бакпулвер
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч лешникови ядки
150 мл олио
150 мл прясно мляко
1с.л. ванилов екстракт
1 ч.ч. пресни череши





 Първо смесваме в купа сухите съставки: брашното, бакпулвера, захарта, смлените лешникови ядки и солта.




В по-малка купа пък разбиваме добре с миксер 1 яйце. Към него на тънка струйка добавяме олиото, а след него и млякото. Следва ваниловият екстракт.


Накрая добавяме и черешите, които сме почистили от костилките.


Приготвяме форма за мъфини с хартиени кошнички.


Пълним ги с 2/3 от сместа.


Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25 минути.


Добре е да проверяваме с клечка за зъби, тъй като печките все пак са различни.


Дозата стига за 12 стандартни мъфина.





Няма коментари:

Публикуване на коментар