Вече съм представяла рецепта за черешови мъфини с орехови ядки, а сега ще покажа с лешникови ядки. Рецептата е подобна, но не съвсем.
В този период на годината у дома черешовият мъфин е предпочитан десерт и закуска.
Продукти:
1 яйце1 1/2 ч.ч. брашно
бакпулвер
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч лешникови ядки
150 мл олио
150 мл прясно мляко
1с.л. ванилов екстракт
1 ч.ч. пресни череши
Първо смесваме в купа сухите съставки: брашното, бакпулвера, захарта, смлените лешникови ядки и солта.
В по-малка купа пък разбиваме добре с миксер 1 яйце. Към него на тънка струйка добавяме олиото, а след него и млякото. Следва ваниловият екстракт.
Накрая добавяме и черешите, които сме почистили от костилките.
Приготвяме форма за мъфини с хартиени кошнички.
Пълним ги с 2/3 от сместа.
Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25 минути.
Добре е да проверяваме с клечка за зъби, тъй като печките все пак са различни.
Дозата стига за 12 стандартни мъфина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар