Ястие
Ето как една обикновена грешка на продукт в магазина ме отведе до вкусен резултат. Бях решила да направя за гостите си предястие от бутер тесто с пушена сьомга и тиквички. Започнах да приготвям продуктите и установих, че нямам бутер тесто. От супермаркета съм си купила обикновено вместо бутер тесто. Е, не се замислих дълго, а просто погледнах с какво разполагам и започнах приготвяне на продуктите за зеленчуков тарт. Имах различни зеленчуци, забелязах и пикантно чоризо.
Няма да пиша точен грамаж на продуктите. Сложете като мен, според вкуса си и настроението.
Продукти:
400г тесто за тарт или пица
доматен сос
малка тиквичка
гъби
чесън
чесън
сушени домати
маслини без костилка
4-5 яйца
чоризо
чери домати
пресен босилек, магданоз
сол на вкус
пресен босилек, магданоз
сол на вкус
рукола за покриване след изпичане
пармезан за поръсване
пармезан за поръсване
Първо подготвих зеленчуците. Разрязах тиквичката и гъбите на шайби. Тиквичката се запържва леко на тиган.
Загряваме фурната на 180 градуса. В намаслена тавичка разстиламе тестото и бодем леко с вилица.Намазваме с доматен сос и нареждаме сушените домати, зеленчуците и подправките без руколата (тя се слага след като е изпечен тарта). Добавяме и чоризото, но преди това запържваме на тиган без мазнина. Накрая добавяме и яйцата, както при вегетарианския тарт.
Пече се на 180 градуса до златисто. Отгоре се покрива със свежа рукола и се настъргва пармезан.
Приятно похапване!
Няма коментари:
Публикуване на коментар