Translate

сряда, юни 12, 2019

Chorizo and vegetable tart / Зеленчуков тарт с чоризо


Ястие


   Ето как една обикновена грешка на продукт в магазина ме отведе до вкусен резултат. Бях решила да направя за гостите си предястие от бутер тесто с пушена сьомга и тиквички. Започнах да приготвям продуктите и установих, че нямам бутер тесто. От супермаркета съм си купила обикновено вместо бутер тесто. Е, не се замислих дълго, а просто погледнах с какво разполагам и започнах приготвяне на продуктите за зеленчуков тарт. Имах различни зеленчуци, забелязах и пикантно чоризо. 
   Няма да пиша точен грамаж на продуктите. Сложете като мен, според вкуса си и настроението.

Продукти:

400г тесто за тарт или пица
доматен сос
малка тиквичка
гъби
чесън
сушени домати
маслини без костилка
4-5 яйца
чоризо
чери домати
пресен босилек, магданоз
сол на вкус
рукола за покриване след изпичане
пармезан за поръсване



   Първо подготвих зеленчуците. Разрязах тиквичката и гъбите на шайби. Тиквичката се запържва леко на тиган. 

   
   Загряваме фурната на 180 градуса. В намаслена тавичка разстиламе тестото и бодем леко с вилица.Намазваме с доматен сос и нареждаме сушените домати, зеленчуците и подправките без руколата (тя се слага след като е изпечен тарта). Добавяме и чоризото, но преди това запържваме на тиган без мазнина. Накрая добавяме и яйцата, както при вегетарианския тарт.


Пече се на 180 градуса до златисто. Отгоре се покрива със свежа рукола и се настъргва пармезан.
Приятно похапване!






Няма коментари:

Публикуване на коментар