Продукти:
9 белтъка
100г захар мусковадо
2 с.л. спелта
300г орехи
щипка сол
Крем:
200г сирене Филаделфия
200г сметана 35%
100г бял шоколад
3-4 стръка прясна мента
Глазура:
150г черен шоколад
150г течна сметана
Украса:
ягоди, къпини, листа от мента
топчета млечен шоколад
пръски ментов шоколад
черен шоколад
Разделяме яйцата на белтъци и желтъци. Използваме само белтъците, а желтъците може да използваме за направата на крем Брюле, бухти или еклери.
Белтъците се разбиват много добре с щипка сол. Прибавя се брашното и се бърка ръчно, а не с миксер.
Накрая добавяме смлените орехи и отново бъркаме до еднородна смес.
Сместа се разделя на няколко тънки платки, които се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. Можете да се ориентирате за готовността на блатовете като видите, че краищата им са изпечени до златисто. Не забравяйте да използвате хартия за печене, тъй като блатовете са доста лепкави.
Сместа се разделя на няколко тънки платки, които се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. Можете да се ориентирате за готовността на блатовете като видите, че краищата им са изпечени до златисто. Не забравяйте да използвате хартия за печене, тъй като блатовете са доста лепкави.
Крем:
Кремът се приготвя лесно. Разбиваме сметаната и добавяме към нея белия шоколад, който трябва да не е на блокче, а от варианта за мазане. Следва внимателно да добавим и сиренето Филаделфия, което може да замените с обикновено крема сирене. Овкусяваме с мента, нарязана на ситно или смляна в блендер.
Блатовете и крема са готови и следва сглобяването на тортата, което е любимата ми част.
Редуваме блат-крем-блат-крем...Завършваме с крема. Оставяме в хладилник да стегне добре преди да покрием с глазурата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар