вторник, декември 10, 2019

Сусамово, канелено мляко


Направено у дома

Веган мляко


    След бадемовото мляко дойде ред и на веган напитката от сусам и канела. Принципа е един и същ, като ядковите млека.


   Сусамовото, канелено мляко има аромат на халва. За любителите на халвата този веган продукт е отличен избор.


Съставки:

 

1 ч.ч. бял сусам
3 ч.ч. вода
щипка сол
2-3 фурми или друг подсладител по избор
2 пръчки канела или 1ч.л. на прах




   Първо подготвяме сусама. Накисваме 1 ч.ч. семена от сусам с щипка сол за няколко часа или една нощ във вода.


След като семената са престояли достатъчно време, изплакваме и прецеждаме. Изсипваме в кухненски робот с 3 ч.ч. вода и фурмите. Разбиваме добре.  



 С помощта на марля или торбичка за мляко прецецдаме добре сусамовия продукт.


   Прецеденото мляко разбъркваме с канела и прехвърляме в подходяща бутилка. Аз лично предпочитам да използвам канелата под формата на пръчки, а не на прах. Поставям в избраната бутилка две пръчки канела. Аромата е наситен и естествен.




   


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар