вторник, декември 10, 2019

Chocolate biscuit cake / Шоколадова, бисквитена торта


Бисквитени торти

   Най-лесно сякаш ми се получават бисквитените торти. Никога няма грешка и не е нужна точна рецепта.


   Този път реших да наблегна на шоколадовия вкус на тортата.

Продукти:

 

1 пакет какаови бисквити 
1 кутия (180г) крема сирене Филаделфия 
1 шоколадов крем на Др Йоткер
кафе
натрошени ядки

Както се вижда не всичко съм изчислила в грамажи или милиграми, защото не е нужно. Слагайте според вашият вкус и със сигурност ще има успех.

Първо приготвяме кафе с шоколадов ликьор, за да изстива. Следва направата на крема. Аз използвах 3-минутният шоколадов крем на Др Йоткер. Смесих с крема сиренето и две с.л. сладко от малини. 

   


В подходяща форма нареждаме ред предварително топнати в кафе с ликьор бисквити. Следва плътен ред от шоколадовият крем. Върху него слагаме от натрошените ядки, напръскваме с Нутела и малко сладко за разкош. Повтаряме цялата процедура. Ако има още бисквити и крем продължаваме. Накрая завършваме с крем. Украсяваме с шоколадови бонбонки, Нутела или друго по избор.


Оставяме да престои в хладилник за 24 часа. Аз сервирам като използвам лъжица за сладолед. Наръсвам какао, добавям плод и това е. Ммм, вкусно!






Няма коментари:

Публикуване на коментар