Спаначеното руло със сьомга е една наистина добра комбинация, която заслужава да присъства на нашата трапеза. Рецептата не е моя, но в момента , в който я видях и пробвах, то тя стана предпочитано вкусно предястие за мен.
Необходими продукти:
Спаначеното тесто
300г спанак
150мл сметана
4 яйца
2суп. лъжици брашно
2суп. лъжици зехтин
щипка индийско орехче
сол и черен пипер
Плънка
250 г сирене "Котидж"/може да заместите с извара/
180 г крема сирене
2суп. лъжици зехтин
100г пушена сьомга
магданоз,копър и див лук на вкус
сол и черен пипер
Спанакът се почиства и слага в сгорещена мазнина, докато омекне. Отцежда се и се смесва без белтъците с останалите продукти за тестото. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.
Тестото се слага в намазнена и покрита с хартия за печене тава и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 мин. Още топъл блата се навива на руло, за да се запази формата му.
Докато почива, смесваме в блендер всички продукти за плънката без сьомгата. После намазваме рулото със сместа и нареждаме рибата отгоре. Отново навиваме на руло и оставяме в хладилник поне за 30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар