Бисквитени торти
Това е- бисквитените торти си остават моя страст и не мога да се спра да ги правя! Много пъти дори забравям какво съм сложила, защото не съм записала рецептата, но сякаш всяка следваща става все по-вкусна.
Наистина много вкусна и въпреки, че е калорийна бомба, едва ли може някой да и устои. И преди отново да съм забравила съставките, пристъпвам към рецептата.
Продукти:
бисквити петит бьор
500г маскарпоне
200г сметана
200г сирене Филаделфия
400г бял шоколад
Нутела
череши
хладко кафе с ром
8 какаови бисквити
Така, както при бисквитената торта с бял шоколад , бисквитената торта с плодове и тортата с ябълки и канела , така и при тази нареждаме първо бисквити, но този път накисваме в горчиво хладко кафе с ром.
Крема се приготвя, като първо разбиваме сметаната и добавяме маскарпонето и 200г бял шоколад. Разбъркваме, колкото да се размесят и прибавяме почистените от костилки и нарязани на две пресни череши. Слагаме обилно от крема върху бисквитите.
Върху крема наръсваме 4 натрошени какаови бисквити и нутела.
Редуваме в същият ред отново бисквити с кафе и ром, обилно крем и натрошени какаови бисквити и нутела, докато свърши крема.
Следва последен ред бисквити, а върху тях смесените крема сирене с бял шоколад. Смесих сиренето Филаделфия и бял шоколад в купата от крема с маскарпоне, където все още се усеща аромата на свежи череши.
За тази торта използвах голяма форма 26-30см за торта с ринг.
Оставяме в хладилник да почива и започваме с шоколадовата глазура.
Шоколадова глазура:
100г шоколад
100г течна сметана
Затопляме сметаната и като тръгне да завира сваляме от котлона. Разтапяме парченцата шоколад в горещата сметана и оставяме да поизстине.
Заливаме тортата и отново оставяме в хладилник. Украсяваме по желание.
Добре е тортата да е престояла в хладилник поне 10-12 часа минимум преди
консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар