Супи
Сезонът на вирусите е и болестта не подмина и мен.
Обичам супи, но сега е и наложително като питателна храна и лесна за преглъщане при болно гърло.
Продукти:
4 картофа
2 моркова
1 лук
3-4 стръка зелен лук
1-2 скилидки чесън
4 гъби
магданоз
сол
Крутони:
3-4 филии хляб
Най-добре е да си направим сами крутоните. Хлябът се нарязва на малки кубчета, полива се със захтин и подправки по желание. Посоляват се кубчетата и се пекат до зачервяване на 220 градуса.
За супата първо нарязваме картофите, морковите и лука. Сваряваме зеленчуците с малко зехтин и босилека. След като са сварени, изваждаме босилека и пасираме.
В малък тиган запържваме с 2 с.л. зехтин гъбите, нарязани на филийки.
Счукваме чесъна. При поднасяне на крем супата, слагаме няколко резенчета гъби, чесън и малко магданоз. Супата трябва да е топла, а не гореща. Ако не се пости, може да се наръси и малко сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар