Вегетарианско ястие
Юли месец е! Лято, слънце. море и много пресни зеленчуци.
За съжаление, тук в Англия, където живея слънцето често отсъства и затова реших да си сготвя слънчево ястие. Едно такова слънчево ястие е така нареченият миш-маш. Балканско ястие, което често се готви през лятото. Както се подразбира от името точни пропорции няма и затова ще напиша продуктите. Аз нямах българско бяло сирене и го заместих с рикота. Получи се вкусно.
Продукти:
връзка пресен лук
4-5 чушки (пипер)
няколко домата
рикота ( в оригиналната рецепта се използва бяло саламурено сирене )
4-5 яйца
чесън
пресен магданоз
зехтин
сол
люта чушка, но само ако сте любители на пикантните ястия
Пиперките се пекат и се слагат в касерола с капак, за да се задушат леко. Така се белят по-лесно.
В малко зехтин се запържва лука, докато поомекне. Прибавят се обелените и нарязани пиперки.
Ако обичате пикантно, добавяте и лютата чушка, нарязана на ситно. Чесъна се наситнява, а доматите се режат на едро и също се прибавят.
Ястието се задушава за няколко минути и следва да се добави сиренето ( в случая рикотата). Посолява се на вкус и трябва да се вземе под внимание колко е солено сиренето, за да не стане пресолено ястието.
Накрая идва ред и на яйцата. Ястието се разбърква и се смесва добре. Готви се още за около 5 минути и се овкусява с пресният магданоз.
Босилека също е добър избор за това ястие.
Ако ми остане миш-маш, аз го съхранявам за няколко дни в стъклен буркан в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар