Translate

понеделник, юли 24, 2017

Mish-Mash Bulgarian food / Миш-Маш


Вегетарианско ястие






Юли месец е! Лято, слънце. море и много пресни зеленчуци.


За съжаление, тук в Англия, където живея слънцето често отсъства и затова реших да си сготвя слънчево ястие. Едно такова слънчево ястие е така нареченият миш-маш. Балканско ястие, което често се готви през лятото. Както се подразбира от името точни пропорции няма и затова ще напиша продуктите. Аз нямах българско бяло сирене и го заместих с рикота. Получи се вкусно.

Продукти:


връзка пресен лук
4-5 чушки (пипер)
няколко домата
рикота ( в оригиналната рецепта се използва бяло саламурено сирене )
4-5 яйца
чесън
пресен магданоз
зехтин
сол

люта чушка, но само ако сте любители на пикантните ястия


Пиперките се пекат и се слагат в касерола с капак, за да се задушат леко. Така се белят по-лесно.


В малко зехтин се запържва лука, докато поомекне. Прибавят се обелените и нарязани пиперки.


Ако обичате пикантно, добавяте и лютата чушка, нарязана на ситно. Чесъна се наситнява, а доматите се режат на едро и също се прибавят. 


Ястието се задушава за няколко минути и следва да се добави сиренето ( в случая рикотата). Посолява се на вкус и трябва да се вземе под внимание колко е солено сиренето, за да не стане пресолено ястието.


Накрая идва ред и на яйцата. Ястието се разбърква и се смесва добре. Готви се още за около 5 минути и се овкусява с пресният магданоз.


Босилека също е добър избор за това ястие.


Ако ми остане миш-маш, аз го съхранявам за няколко дни в стъклен буркан в хладилник.





Няма коментари:

Публикуване на коментар