Translate

събота, март 11, 2017

BROWNIES / Брауни


Десерт



Винаги добър резултат, винаги вкусни и лесни за приготвяне.
Не издържат и ден и се изяждат веднага.



Продукти:


3 яйца
185 г кафява захар
185 г масло
185 г натурален шоколад
85 г брашно
40 г какао
50 г бял шоколад на парченца


На водна баня се разтопяват шоколада с маслото. Сместа се оставя да изстине до стайна температура.  Разбиват се яйцата със захарта поне 5 мин.


Прибавят се пресятото брашно и какао и се разбърква внимателно.
Към яйчената смес добавяме шоколадовата смес на струйка и по малко, като бъркаме докато стане еднородна смес.


Прибавяме парченцата бял шоколад  към сместа и разбъркваме леко.
Подготвяме квадратна тавичка 20 см с хартия за печене.


Изсипваме сместа в тавичката и заглаждаме.


Печем 25-30 мин на 160 градуса на вентилатор.


Оставяме да изстине в тавичката.
После режем на квадрати или триъгълници и хапваме с удоволствие.
Ако случайно остане, може да се съхрани в херметически, затворени кутии за две седмици, а във фризер до два месеца.


Можем да украсим например с бял шоколад.




Няма коментари:

Публикуване на коментар