Десерт
Винаги добър резултат, винаги вкусни и лесни за приготвяне.
Не издържат и ден и се изяждат веднага.
Продукти:
3 яйца
185 г кафява захар
185 г масло
185 г натурален шоколад
85 г брашно
40 г какао
50 г бял шоколад на парченца
На водна баня се разтопяват шоколада с маслото. Сместа се оставя да изстине до стайна температура. Разбиват се яйцата със захарта поне 5 мин.
Прибавят се пресятото брашно и какао и се разбърква внимателно.
Към яйчената смес добавяме шоколадовата смес на струйка и по малко, като бъркаме докато стане еднородна смес.
Прибавяме парченцата бял шоколад към сместа и разбъркваме леко.
Подготвяме квадратна тавичка 20 см с хартия за печене.
Изсипваме сместа в тавичката и заглаждаме.
Печем 25-30 мин на 160 градуса на вентилатор.
Оставяме да изстине в тавичката.
После режем на квадрати или триъгълници и хапваме с удоволствие.
Ако случайно остане, може да се съхрани в херметически, затворени кутии за две седмици, а във фризер до два месеца.
Можем да украсим например с бял шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар