Translate

сряда, януари 25, 2017

CHOCOLATE MOUSSE / Шоколадов мус


Dark chocolate mousse with mascarpone




Тъмен шоколадов мус с маскарпоне- бързо, лесно и вкусно.

Продукти:

300г тъмен шоколад
3 яйца
2 жълтъка
100г захар
250 мл сметана
250 мл маскарпоне

Яйцата и захарта се разбиват на водна баня около 6-7 мин. , като котлона е на ниска степен.
Сметаната и маскарпонето се разбиват и се смесват много внимателно с яйчената смес.
Прибавяме и темперираният черен шоколад и разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме в чаши или бурканчета и оставяме малко да поизстине преди да ги поставим в хладилник. 
От това количество се получават 8 порции.




Няма коментари:

Публикуване на коментар