Translate

вторник, януари 24, 2017

SALTED, MEAT CAKE / Солена торта с кайма





Ето я и първата ми солена торта. Сигурна съм, че с оригиналната си визия и изключителен вкус, тортата ще стане предпочитан избор за ястие за всяка трапеза.

Продукти:

1 кг кайма /500г телешка и 500г свинска/
2 яйца
100г трохи от сухари
100г кашкавал
1 глава лук
2 с.л. соев сос
сушен риган

Плънка:

2 глави червен лук
50г масло
сол на вкус


Пюре:

300г моркови
700г картофи
50 г масло
50 г кашкавал
щипка индийско орехче
черен пипер
сол на вкус



Първо в голяма купа слагаме микса от телешко и свинско и правим кладенче по средата. Прибавяме яйцата, трохите сухар, настърганите лук и кашкавал. Замесваме каймата, подправяме с ригана и соевия сос и разделяме на три топки.

Вземаме форма за торта 24 см с падащ борд .

Покриваме с хартия за печене за всеки блат. С помощта на формата оформяме 3 блата от каймата и слагаме върху плоскости за печене.



Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор около 25 минути.
Докато печем блатовете сваряваме морковите и картофите. След това ги пасираме и прибавяме в още топлата смес маслото и другите продукти.

Оставяме настрани готовото пюре.

Сместа от червен лук и масло се приготвя на тиган за няколко минути, докато лука омекне и започне да се карамелезирва. Отстраняваме от котлона.

След като всичко сме си приготвили, започваме да сглобяваме тортата.
Върху подходяш съд за печене и започваме да редуваме блат, лук и пюре.




Намазваме тортата отгоре и отстрани с пюрето и покриваме с настърган кашкавал. 

Печем отново за десетина минути в загрята фурна на 200 градуса на вентилатор до златисто.



Няма коментари:

Публикуване на коментар