Празници
Лесно и бързо предястие с малко съставки. Ефектно на вид и подходящо за коледната или новогодишна трапеза.
Продукти:
1 пакет многолистно тесто
100г маслинова паста
1 жълтък
1 стрък пресен розмарин
кашкавал за наръсване
чери доматчета за украса
Стъпка по стъпка:
Разделяме тестото на две и намазваме половината с маслиновата паста. Сгъваме, така че маслиновата паста да е между двете половинки тесто.
С помощта на остър нож разрязваме тестото във формата на елха, както е показано на снимката. Режем и лентички, като започваме от двете страни към средата и оставяме място за стъблото на елхичката.
Завъртаме лентичките на спирали, за да оформим клоните на елхичката. Оформяме с помощта на формичка звезда за върха на елхата и поставяме отгоре. От останалите парчета тесто оформяме соленки в различна форма. Намазваме отгоре с жълтък.
Наръсваме с пресен розмарин и слагаме да печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин. до златисто. Малко преди да е готово предястието, наръсваме с кашкавал и поставяме във фурната отново до готовност.
След като сме извадили от фурната предястието, оставяме леко да поизстине и украсяваме с чери доматчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар