Translate

неделя, януари 15, 2017

HEALTHY NUTELLA / Здравословна нутела


Заимствах тази рецепта от моя много добра приятелка: Mel Made https://www.youtube.com/watch?v=TCNN8iWB9vo 

От няколко месеца страдах от силно главоболие и започнах да търся къде е проблема. Започнах по метода на изключването и стигнах до шоколада. Това е моята голяма наслада в живота, всеки ден похапвам шоколад без да се замислям дали е здравословен. Замислих се сериозно, след като изчетох доста материали на тази тема и тогава си дадох сметка, че или трябва да спра или да започна сама да си правя шоколад.
След няколко ползотворни разговора с приятелката ми, ето че започнах правенето и консумирането на домашна шоколадова нутела. Приключих с пълната с консерванти нутела от магазина, а след известно време усетих и намалчване на главоболието.
Ето и как се прави стъпка по стъпка.


 Продукти:

200гр. сурови лещници (пасират се за 10 мин,докато станат на масло)
200мл. мляко от лещници /може да се замести и с друго мляко/
2-3 с.л. мед  /зависи от вкуса/
2 с.л. какаово масло
2 с.л. ванилия екстракт
1 с.л. кокосово масло
2 с.л. какао



 
Лешниците се пасират, докато се получи масло. Могат да се използват всякакви ядки. Аз лично съм пробвала с най-различни, дори и с тахини. 


Прибавяме в блендера меда, какаовото масло и ванилията. 




Следва да добавим и кокосовото масло, млякото и какаото. Блендираме отново до получаване на еднородна кремообразна смес.





Надявам се тази рецепта да ви стане любима, така както и на мен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар