Translate

събота, януари 21, 2017

SINFUL CAKE / Греховната торта


Тази торта се получи съвсем спонтанно. До последно незнаех как точно ще изглежда.
Знаех какви точно продукти ще използвам, но не и как ще изглежда. 
Мъжа ми беше направил за рождения ми ден торта - изненада, която е единствената , направена от него и реших да направя същата, но с различен изглед.
Докато търсех подходяща форма, се спрях на правоъгълна и ето, че ми хрумна как ще изглежда тортата.

Продукти:

150г брашно
2 яйца и щипка сол
80г кафява захар
1к. ч. течна сметана
1/2 к. ч. олио
1 к.ч. орехи 
1с.л. какао
1ч.л. сода и 1с.л. кисело мляко
ванилов екстракт


Крем:
200г заквасена сметана
4с.л. пудра захар
1 банан
Глазура:
150г течна сметана
150г шоколад

Стъпка по стъпка
Приготвяме си тавичка за печене. В случая използвах правоъгълна 24/17см.

Покриваме с хартия за печене.
Разбиват се яйцата с щипка сол. Прибавяме захарта, сметаната и олиото на тънка струйка. Следват и останалите продукти без орехите и разбиваме отново. Накрая прибавяме и орехите.
Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 20-25 мин. до готовност.
Като извадим блатовете от печката, оставяме да поизстинат и правим крема от сметана, пудра захар и малки парченца банан.
Намазваме добре.
Слепваме блатовете като сандвич.
Идва ред и на глазурата. Слагаме сметаната на котлона и преди да заври преместваме от котлона и веднага прибавяме натрошеният на малки парченца шоколад. Бъркаме енергично до еднородна смес.
Докато поизстине малко, използваме времето да разточим 4 ленти от готово тесто за бисквити, оцветено с какао. Те ще ни трябват, за да направим щайга за тортата. Двете големи ленти измерих, че трябва да са 24 см и двете странични-17см дълги. Правим върху лентите от тесто надлъжни черти, за да изглеждат като дървени дъски.
Печем за 8-10 мин на 190.
Ако глазурата е готова , заливаме тортата с нея.
Изваждаме бисквитените ленти и ги боядисваме с четка с малко от глазурата.
Започваме да сглобяваме щайгата с ягоди.
След като сме залепили четирите ленти отново с малко от глазурата, пълним щайгата с ягоди и боровинки.




Няма коментари:

Публикуване на коментар