Translate

четвъртък, октомври 29, 2020

Царска туршия

 

Направено у дома



   Изключително вкусна и хрупкава зимна салата. Рецептата е от моя много добра приятелка, която я знае от своята баба. За първи път правя туршия, но няма да е в никакъв случай за последен.

Продукти за 750 мл буркан:

карфиол,
моркови,
камби, чушки,
клонка целина,
2-3 скилидки чесън,
няколко зърна черен пипер,
1 с.л. сол,
1 с.л. захар,
6 с.л. винен оцет,
2 счукани аспирина

   Нареждат се плътно зеленчуците. Могат да се нареждат на парчета, готови за консумация или на по-големи парчета. Слага се на всеки буркан1с.л. сол, 1с.л. захар, 6 с.л. винен оцет и 2 счукани аспирина. Пълни се максимално със студена, преварена вода. Изчаква се малко и се долива, ако е нужно до горе, колкото може да събере буркана. Затваря се капачката много добре. Няколко дни се обръщат бурканите. Оставят се да престоят на студено място.
   Готово е за консумация след две седмици.



Добър апетит от мен и Мила, от която взех рецептата😋



Няма коментари:

Публикуване на коментар