Е, лютите чушки определено успяват да са център на внимание и сякаш няма начин да останат незабелязани.
Тази рецепта е подарък за моя прекрасна и много близка до сърцето ми приятелка. Ети, ти си на ход и чакам да почерпиш.🌶️🌶️🌶️
Изглежда фантастично, нали?! Това е сладко от люти чушки. Рецептата е английска, но малко преработена от мен.
Продукти:
5 бр. люти чушлета
4 бр. сладък пипер според зависи от големината
Едно средно парче джинджифил
4 скилидки чесън
200 г пресни домати
400 г захар
125 г червен оцет
Комбинацията чесън и джиндифил не само добавя вкус към ястията, но се смята, че може да облекчи главоболието, болките в мускулите. И двете съставки са известни със своите противовъзпалителни свойства, които намаляват увреждането на тъканите и болката. Червената чушка пък е особено богата на витамините А, В1, В2, В6, С и Е, като количеството на витамин С е с пъти по-голямо от това в магданоза и цитрусовите плодове.
Но да не се разсейвам, а да започна с рецептата, която е много лесна.
Първо изсипете двата вида чушки (със семената), джинджифила и чесъна в кухненски робот.
Пасирайте на ситно.
Отстранете пяната, която се издига на повърхността, след което намалете котлона на слаб огън и гответе около 50 минути, като разбърквате от време на време.
След като сладкото стане лепкаво, продължете да готвите още 10-15 минути, като бъркате често, за да не се залепи и загори. Сега трябва да изглежда като гъста, кипяща лава.
Оставете да се охлади леко, прехвърлете в стерилизирани буркани и след това оставете да се охлади напълно.
Съхранява се 3 месеца на хладно и тъмно място - след отваряне съхранявайте в хладилник.