Домашни бисквити с орехи или много добре познатите ни ореховки. Изключително подходящи за десерт или като компания за кафето или чая ни. Ако пък сме използвали жълтъците и се чудим какво да направим с белтъците, ореховките са добър избор.
Рецептата е лесна за изпълнение и не е новост в традиционната българска кухня. Аз единствено съм добавила кардамон, тъй като обичам тази подправка и реших, че ще се получи добре.
Продукти:
3 белтъка
1 ч.ч захар
2 ч.ч. смлени орехи
ванилов екстракт
3-4 зрънца кардамон
щипка сол
Започваме да разбиваме белтъците с щипка сол.
Разбиваме, докато станат на твърд сняг.
Малко по малко, докато разбиваме добавяме и захарта. После слагаме и зрънцата кардамон и ваниловия екстракт.
Накрая прибавяме и орехите, но бъркаме внимателно и само с шпатула или лъжица в една посока, за да не спадне сместа.
Печем на вентилатор на 150 градуса до хрупкава коричка и лек загар.
Ако искаме да получим кафяв ефект, добавяме какао. А ако пък искаме да са равни ореховките, използвайте пош. Аз обичам точно чара на неправилната им форма.
Няма коментари:
Публикуване на коментар