Translate

вторник, февруари 28, 2017

COOKIES with walnuts / Ореховки



Домашни бисквити с орехи или много добре познатите ни ореховки. Изключително подходящи за десерт или като компания за кафето или чая ни. Ако пък сме използвали жълтъците и се чудим какво да направим с белтъците, ореховките са добър избор.
Рецептата е лесна за изпълнение и не е новост в традиционната българска кухня. Аз единствено съм добавила кардамон, тъй като обичам тази подправка и реших, че ще се получи добре.

Продукти:


3 белтъка
1 ч.ч захар
2 ч.ч. смлени орехи
ванилов екстракт
3-4 зрънца кардамон
щипка сол


Започваме да разбиваме белтъците с щипка сол.


Разбиваме, докато станат на твърд сняг.


Малко по малко, докато разбиваме добавяме и захарта.  После слагаме и зрънцата кардамон и ваниловия екстракт. 
Накрая прибавяме и орехите, но бъркаме внимателно и само с шпатула или лъжица в една посока, за да не спадне сместа.


Печем на вентилатор на 150 градуса до хрупкава коричка и лек загар.
Ако искаме да получим кафяв ефект, добавяме какао. А ако пък искаме да са равни ореховките, използвайте пош. Аз обичам точно чара на неправилната им форма.







Няма коментари:

Публикуване на коментар