Translate

четвъртък, ноември 16, 2017

PATE of crab meat / Пастет от месо от раци


Предястие


Много обичам да приготвям раци, а още повече обичам и да си ги похапвам.


Днешното ми предложение е най-обикновен пастет и все пак не толкова обикновен, защото е от любимите раци.

Продукти:


200г месо от раци
100г рулца от раци
150-170г краве масло
1 стрък пресен лук или няколко див лук
1 люта чушка
1/2 ч.л. индийско орехче
1 с.л. сироп от нар
сол

Разтопява се 100г масло. Чушката се нарязва на много ситно и се смесва с маслото, нарязаният на много ситно лук, натрошеното рачешко месо и наситнените рулца. Добавя се инд. орехче и сиропа от нар.
Разбърква се добре и се слага се в буркнчета.

Разтопява се и останалото масло. Задължително маслото се оставя да се успокои и се отпенва. Не трябва да има никаква пяна, а само чисто масло. Изсипва се върху пастета и се прибира в хладилник. Трябва да престои час и е готово за консумация.





Няма коментари:

Публикуване на коментар