Translate

неделя, декември 03, 2017

PATE of chicken liver / Пастет от пилешки дроб


Предястие



Съвсем нормално е в определен период да харесваме нещо повече, а в друг не толкова.
Явно сега съм в пастетен период, хехехе.
Рецептата е лесна за изпълнение и може да се прибавят продукти, които обичаме.


Продукти:


300г пилешки дробчета
1 лук шалот
3-4 гъби
1 люта суха чушка
100г масло
1/2 лимон
дафинов лист
2с.л. патешка мас (може да се замести с друга мас)
 

Лука и чушката се нарязват на ситно и се запържват в маслото. Добавят се към него ситно нарязаните дробчета и гъби. Дробчетата може да се сварят малко предварително, но лично аз не ги сварявам. Запържвам малко пилешките дробчета, за да не станат твърди. Всичко се пасира. Прибавя се лимон и черен пипер.Може да подправите по желание и вкус със сушен магданоз или мащерка.
Пастета се разпределя в бурканчета. 
Аз добавям отгоре дафинов лист и заливам с патешка мас.


 Много добре се комбинира с карамелезиран лук.




Няма коментари:

Публикуване на коментар