Translate

събота, януари 28, 2017

BISCUIT CAKE with white chocolate / Бисквитена торта с бял шоколад

Бисквитени торти


Дълго време отлагах да пиша за бисквитените торти. Проблема беше в това, че те са една безкрайна гама, но принципа е един и същ. Основният състав е бисквити и крем.
Ще започна с най-предпочитаната бисквитена торта от моите приятели.

Продукти:

2 пакета бисквити Петит бьор /Petit Beurre/
1/2 пакет какаови бисквити
сладко от боровинки
1ч.ч. прясно мляко и малко бейлис за топене на бисквитите

Крем:

500г маскарпоне
400г бял шоколад

Украса:

орехи за поръсване
малини за украса 

В купичка наливаме мляко с малко бейлис. Започваме с първият ред от бисквити, които топим в течността. След първия ред, следва микса от маскарпоне с бял шоколад. След този пласт слагаме натрошени какаови бисквити. Върху тях нахвърляме сладко от боровинки. Процедурата продължава до свършване на продуктите. Отгоре завършваме с крема, наръсваме обилно с орехи и украсяваме с малини. Оставяме тортата да престои на студено 24 часа.






Няма коментари:

Публикуване на коментар