Бисквитени торти
Дълго време отлагах да пиша за бисквитените торти. Проблема беше в това, че те са една безкрайна гама, но принципа е един и същ. Основният състав е бисквити и крем.
Ще започна с най-предпочитаната бисквитена торта от моите приятели.
Продукти:
2 пакета бисквити Петит бьор /Petit Beurre/
1/2 пакет какаови бисквити
сладко от боровинки
Крем:
500г маскарпоне
400г бял шоколад
Украса:
орехи за поръсване
малини за украса
В купичка наливаме мляко с малко бейлис. Започваме с първият ред от бисквити, които топим в течността. След първия ред, следва микса от маскарпоне с бял шоколад. След този пласт слагаме натрошени какаови бисквити. Върху тях нахвърляме сладко от боровинки. Процедурата продължава до свършване на продуктите. Отгоре завършваме с крема, наръсваме обилно с орехи и украсяваме с малини. Оставяме тортата да престои на студено 24 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар