Много обичам бисквитени торти, рула, петифури... С бисквитите може да се експериментира и винаги можем да имаме различен десерт.
Преди много години баба ми слепваше бисквити със сладко и отгоре ги намазваше с масло и захар. Тогава реших, че ако сменя някои продукти и прибавя други, ще ми хареса повече.
Днес ще опиша любимата ми комбинация от сладко, кисело и горчиво.
Продукти:
1 пакет кръгли бисквити
1 ч.ч. горчиво кафе
2-3 с.л. сладко от сливи
За отгоре правим шоколадов ганаш от равни количества течна сметана и черен шоколад или използваме разтопен течен шоколад.
След като сме си приготвили всички продукти, започваме да правим петифурите. Топим всяка бисквита в хладкото, горчиво кафе и мажем със сладкото. Слепваме една по една. Аз правя от един малък пакет 4 петифури.
Обливаме ги с шоколад и оставяме няколко минути да починат.
Украсяваме с каквото и както поискаме и оставяме на студено да престоят около 4 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар