Ястие
Обожавам пиле фрикасе, а в добавка и гъби се получава невероятно вкусно ястие. Правя го по съвсем простичък начин, но затова пък резултата е фантастичен. У дома не можем да се спрем да похапваме от фрикасето и никога не ни стига по една порция. Но най-добре ще е да пристъпя към продуктите.
Продукти за 4 порции:
4 долни пилешки бутчета или 400 г пилешки гърди200 гр гъби
5 с.л. масло
2 скилидки чесън
5 с.л. брашно
4 с.л. кисело мляко
2 жълтъка
сока на 1/2 лимон
черен пипер на вкус
сол
Пилешкото месо се сварява добре, а бульона от пилето се запазва.
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в дълбок тиган до златисто. Добавя се брашното и се разрежда с пилешки бульон около 800 мл. Бъркаме енергично с бъркалка, за да не се получат бучици. После се добавя и пилешкото месо и оставяме да къкри на тих огън около 5 минути.
Застройката се приготвя като смесим двата жълтъка, киселото мляко и лимоновия сок. Така приготвената смес се изсипва при пилето с гъби.Оставя се, докато тръгне да къкри отново и се отстранява от котлона. По желание преди сервиране се поръсва с пресен магданоз.
яденетата на баба,са най вкусни
ОтговорИзтриванеИзцяло съм съгласна, но и техните продукти бяха, ехееее ;)
ОтговорИзтриване