Десерт
Отново любимите мъфини на моята половинка, но със съвсем лека промяна. Реших да намаля количеството лешници и да прибавя парченца шоколад. Ммм, получи се вкусна комбинация от лешници, череши и шоколад!
Използвах рецептата за черешови мъфини, която винаги правя, но както отбелязах малко променена.
Необходими продукти:
1 яйце
1 1/2 брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
100г кафява нерафинирана захар
150 мл прясно мляко
150 мл олио
1/2 ч.ч. лешници
1/2 ч.ч. парченца шоколад
1 ч.ч. замразени череши
1 с.л. ванилия
щипка сол
Първо смесваме в купа сухите съставки: пресятото брашно, бакпулвера, захарта, смлените лешникови ядки и солта.
В по-малка купа пък разбиваме добре с миксер 1 яйце. Към него на тънка
струйка добавяме олиото, а след него и млякото. Следва ваниловият
екстракт и шоколадовите парченца.
Смесваме двете смеси и прибавяме черешите. Разбира се, за предпочитане е да са пресни, но през януари, когато не е сезон на черешите, използвам замразени.
Приготвяме форма за мъфини с хартиени кошнички. Пълним ги с 2/3 от сместа. Накрая печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25-30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар