Translate

четвъртък, януари 11, 2018

CHERRY MUFFINS / Черешови мъфини


Десерт

 

 

Отново любимите мъфини на моята половинка, но със съвсем лека промяна. Реших да намаля количеството лешници и да прибавя парченца шоколад. Ммм, получи се вкусна комбинация от лешници, череши и шоколад!


Използвах рецептата за черешови мъфини, която винаги правя, но както отбелязах малко променена. 

Необходими продукти:

1 яйце
1 1/2 брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
100г кафява нерафинирана захар
150 мл прясно мляко
150 мл олио
1/2 ч.ч. лешници
1/2 ч.ч. парченца шоколад
1 ч.ч. замразени череши
1 с.л. ванилия
щипка сол 



 Първо смесваме в купа сухите съставки: пресятото брашно, бакпулвера, захарта, смлените лешникови ядки и солта.



В по-малка купа пък разбиваме добре с миксер 1 яйце. Към него на тънка струйка добавяме олиото, а след него и млякото. Следва ваниловият екстракт и шоколадовите парченца.
Смесваме двете смеси и прибавяме черешите. Разбира се, за предпочитане е да са пресни, но през януари, когато не е сезон на черешите, използвам замразени.


Приготвяме форма за мъфини с хартиени кошнички. Пълним ги с 2/3 от сместа. Накрая печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25-30 минути. 


Подобни рецепти тук и тук.





 


Няма коментари:

Публикуване на коментар