Ястия
Любимото пиле! От години правя пиле върху бутилка. Не е моя рецепта, но пък предпочитана и лесна.
Няма да пиша точна рецепта, а ще обясня метода, а за вас остава да съчетаете любимите си зеленчуци и подправки. Използват се подправки, които предпочитаме и гарнитура отново по наш избор.
Това, което задължително ни трябва е едно цяло пиле. Намазва се с масло и се втриват отвътре и отвън подправки по избор.
Моята изпитана рецепта е простичка. Намазвам обилно меко масло отвътре и отвън пилето. Посолявам и слагам върху цялото пиле червен пипер и мащерка. Използвам малка бутилка бира, като отпивам няколко глътки от нея и поставям в тава за печене. Около нея нарязвам и поставям картофи и моркови. Отново добавям масло и посолявам, но този път картофите и морковите. Налива се вода в тавата на нивото на зеленчуците. Накрая набучвам пилето върху бутилката.
Пече се на 200 градуса, а времето е според тежината на пилето. Трябва да се получи златист загар на пилето и готовност на зеленчуците.
През около 15 минути е желателно с лъжица да обливаме пилето със соса.
Резултата е невероятни моркови и картофки, вкусен сос и крехко,сочно пиле!
Няма коментари:
Публикуване на коментар