Ястие
Продукти:
500г кайма
2 яйца
1 морков
1-2 кисели краставички
кашкавал по желание за наръсване отгоре
3-4 средни картофа също по желание
За каймата:
1 яйце
чубрица, магданоз
черен пипер, сол
малко кимион
галета
Обичам класическият български вкус на каймата. Използва се смес от телешко и свинско. Хубаво е , ако е възможно ние да си изберем месото, което трябва да не е сухо. Подходящи подправки са кимион, черен и червен пипер, чубрица, магданоз и сол. Добавя се яйце, лук по желание, галета, а някои слагат и щипка индийско орехче. Може също да се подправи с комбинация от яйце,лук,галета, соев сос, горчица и пармезан.
Задължително обаче трябва да престои каймата с подправките поне половин час, за да се смесят ароматите.
Яйцата се сваряват. Моркова и краставичките се нарязват на тънки лентички.
Овкусената кайма разстиламе върху фолио във формата на правоъгълник.
Нареждаме сварените яйца, киселите краставички и морковени ленти.
С помощта на фолиото навиваме на руло. Слагаме в тавичка и прибавяме нарязани картофи по желание. После наливаме два пръста вода, малко зехтин наръсваме върху рулото и картофчетата, червен пипер и сол на вкус. В случая съм сложила и сушен риган.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса за около час.
По желание може да наръсим кашкавал върху рулото и връщаме да допечем за 10 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар