Translate

петък, декември 08, 2017

CARROT cake / Морковена торта




Морковена торта! Доста време мина, откакто правих за последен път морковена торта. Може би малко е пренебрегната тази вкусотия, може би заради комбинацията с моркови, но е наистина приятна за похапване. Подходяща за закуска, за десерт, за следобедното кафе или чай.


Продукти:


3 яйца
250г пудра захар
200 мл олио
150г брашно
1ч.л. канела
бакпулвер
щипка сол
225г моркови


Крем:
180г сирене Филаделфия или крема сирене
80г меко масло
5с.л. пудра захар

Украса: орехи

 

Приготвяме си 23 см форма за печене. Покриваме дъното с хартия за печене.


Започваме със захарта, като към нея добавяме олиото и бъркаме с дървена лъжица, докато се получи еднородна смес.


Добавяме яйцата едно по едно, като разбъркваме сместа.


Следва да прибавим брашното, което се пресява заедно с бакпулвера. Добавя се 1 ч.л. канела и посоляваме с щипка сол.


Бърка се през цялото време с дървена лъжица. 


Накрая идва ред и на морковите, които предварително сме подготвили. Разбъркваме добре и изсипваме сместа във формата.


Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час. Желателно е да се проверява с дървена клечка.


След като тортата е изстинала се намазва с крема. Той се прави като се смесват сиренето Филаделфия, пудрата захар и мекото масло. Украсява се с орехи.




Няма коментари:

Публикуване на коментар